top of page

Lampaat

lammas

Kasvatamme Norjalaista alkuperää olevia rygja-rotuisia lampaita. Rygjan tunnistaa pitkästä hännästä ja muhkeasta villasta. Nämä lampaat ovat käytökseltään lempeitä ja ihmisystävällisiä. 

 

Lampaamme asuvat talvet omassa kotilampolassa ja kesäisin ne laiduntavat pääasiassa Uskelanjoen notkoissa lannoittamattomilla luonnonlaitumilla tehden samalla maisemanhoitotyötä. 

 

Tällä hetkellä meillä on kaksi isäpässiä. Valkoinen Keikari ja musta Wiljami. Karitsat syntyvät maaliskuussa. Rygjaemät ovat hyviä äitejä ja hoitavat karitsansa varmasti. Kesän pässit viettävät poikaporukassa laitumella ja uuhikaritsat pääsevät vieroituksen jälkeen emiensä kanssa laitumelle. Karitsat menevät teuraaksi useammassa erässä syys- - tammikuussa eli näihin aikoihin meillä on tarjota tuoretta karitsanlihaa. 

Myymme karitsoja eloon lampaanpitäjiksi rekisteröityneille.

 

Lampaat keritään keväällä ennen laitumelle lähtöä ja toisen kerran kun ne ottetaan syksyllä sisälle laitumelta. Villasta kehruutetaan lankaa. Meillä on myynnissä valkoista ja harmaata nylonvahvistettua lankaa. Nylonilla vahvistettu lanka kestää hyvin esim. villasukissa.

10.7.2018 Meille muutti australian kelpiepentu Vieno. Tästä alkoi pitkä koulutuksen tie, jotta Vienosta saadaan hyvä lammaspaimen.

bottom of page